Terra House е място за алтернативен туризъм. Намира се в село Миндя, на 20 км от гр. Велико Търново, посока гр. Елена.

Комплексът e на двеста години и e възстановен по стара технология като са внесени всички съвременни елементи на удобство – отопление и санитарни възли.

Комплексът разполага с 8 самостоятелни стаи, всяка от които е с отделена баня и тоалетна. Всяка от стаите има цифрова ТВ. Има стаи за единично, двойно и тройно настаняване. В комплекса има общи помещения за заниманията – стая за почивка с камина, фитнес, тенис маса, кухня и столова.

Комплексът разполага с голям двор за игра. Мястото е подходящо за Тeam building на малки колективи, за провеждане на семинари и други.

Удобства:

  • Капацитет на къщата – 23 легла;
  • Опция за 5 допълнителни легла с допълнителна цена 10 лева на легло;
  • Къщата предлага велосипеди под наем;
  • Къщата разполага с пещ и барбекюта, детски кът.

Цена:

  • Цялата къща е на цена 350 лева без закуска;
  • Единично настаняване – 30 лева със закуска, двойно 50 лева, тройно 70 лева със закуска;
  • Апартамент, състоящ се от две преходни стаи и общ санитарен възел – 80 лева със закуска.

Село Миндя се намира точно по средата на главния път между градовете Велико Търново и Елена, което обяснява наличието на много ханове и магазини. По времето, когато се е пътувало с каруци, на средата на пътя се е спирало за отдих. Село Миндя е едно от редките български села, където главният път вече е отбит и минава извън селото. В момента селото е известно с голямото международно присъствие (английски, холандски, дори и австралийски семейства) и с рок фест, който се провежда традиционно в края на август. Географското положение на селото предоставя няколко еднодневни маршрута с интересни исторически забележителности : Велико Търново, Арбанаси, Елена, Дряново. Къмпингът в съседното село Драгижево, както и Еленското Ханче предоставят възможност за плажуване в летните дни.

Адрес

Адрес:

с. Миндя, ул. Втора 41

Локация:

43.0251491, 25.8382668

Телефон:
Имейл:
Свържете се с бизнеса
Кликнете върху бутона, за да покажете картата.