Когато започнахме да се занимаваме с производство на билки през 1998 г., не знаехме, че ще стигнем до тук. Но ето ни днес! Най-голямата семейна фирма за продукти от Бял трън /Silibum Marianum/ в България. Произвеждаме приблизително около 400 тона семе годишно. Затворили сме целия процес – от посяването на семената, през отглеждането, ожънването им, производството на експелер за фармацията и производството на съпътстващи продукти от Бял трън – два вида студенопресовано, висококачествено масло, брашно, тахан.

Производствената ни сграда е в село Ведраре, Карловско. Работим при изключително стриктни изисквания за качество и контрол по стандартите на Европейската фармакопея и международния GMP стандарт във фармацията, тъй като основното ни производство – експелер от Бял трън, е за фармацевтичната индустрия.

Маслото от Бял трън и другите продукти, които произвеждаме като съпътстващи, съдържат редица витамини, минерали и други полезни вещества, подпомагащи човешкото здраве. Редовната употреба на тези продукти, гарантира профилактика и подкрепа по време на лечение при различни нездравословни състояния, както и полезна, натурална храна за всеки ден.

Продуктите ни са сред най-качествените храни, произведени при строг контрол и спазване на междунадорните стандарти, и ги предлагаме на най-достъпна цена в страната, за което работим усилено последните няколко години!

Насладете се на истинска храна и масла, отгледани натурално и чисто произведени в България!

Когато закупихме старата, изоставена сграда в село Ведраре, Карловско, за да създадем мини завода ни за производство на експелер и масло от Бял трън, сами не знаехме как ще го превърнем в това, което е днес. Само няколко години по-късно, ние имаме технологична, модерна и отговаряща на всички междунадорни изисквания сграда за производство на продуктите ни.

Работим по международните стандарти във фармацията /производство на семена и експелер/ и производството на храни /Масло от Бял трън, брашно, тахан/. Част от процеса е автоматизиран. Имаме системи за влажност и температура, които са електронни и се одитират два пъти месечно.

Това ни позволява високото качество и достъпните цени!

За да постигнем чистотата и качеството на продуктите от Бял трън, работим при стриктните изисквания и контрол на Европейската фармакопея и международния GMP стандарт във фармацията.

Основното производство на експелер от семената на Бял трън е за фармацевтичната индустрия. От него се екстрактва активното вещество силимарин, основно във всички одобрени лекарства по света за черен дроб. Процесът е дълъг и труден, съпътстван от безброй проверки и анализи.

Първо засяваме чисто, специално селектирано от фармацията семе – над 4000 декара площи. При отглеждането му, нямаме право да използваме никакви химикали, дори торене. Процесът на окончателно узряване на семената и ожънването им е едва няколко дни, и е лично контролиран от нас. Мостри от всеки 60 тона семена се изпращат в две лаборатории в Чехия – на фармацевтичната компания, с която работим, и в независима лаборатория. Едва след като от там потвърдят желаните резултати, имаме зелена светлина да пресоваме семето за производството на експелер. Така се получава и маслото от Бял трън.

Експелерът отново се изследва лабораторно за съдържание на активни вещества, и едва след положителни резултати се изпраща за фармацевтична употреба. Маслото изследваме в България два пъти годишно, за да сме наясно със съдържанието, качествата и промяната им.

Цялото ни производство е при контролиран процес, част от който е автоматизиран. Имаме стриктни изисквания за влажност и температура, както и електронен одит на данните по два пъти всеки месец.

Когато предлагаш висококачествени продукти като нашите за фармацията или под формата на храни, носиш цялата отговорност за съдържанието им! Затова не допускаме никакъв компромис при производството.

Адрес

Адрес:

с. Марино поле, ул. Първа, номер 30

Локация:

42.5872392, 24.8647367

Телефон:
Имейл:
Свържете се с бизнеса
Кликнете върху бутона, за да покажете картата.